Dobrodružství v temných uličkách

Dobrodružství v temných uličkách

V pátek jsme přišli do klubovny. Počkali jsme na ostatní, potom jsme šli s baterkama ven. Rozbila se mně baterka a nemohl jsem svítit.

            Šli jsme hledat pána, který něco ví o Vontech. Který nám dal obálku s mapou, kde byl zakreslený ježek v kleci. Ježka v kleci jsme našli a pod ním byla další obálka. V obálce bylo sedm mapek, kde hledat klíče. Našli jsme dva klíče. Ale nakonec jsme našli kroniku Vontů a složku s papíry, kde budeme psát svoju kroniku.

            Já jsem měl největší radost, že jak jsme došli a přeslekl sem se na spaní, tak sem šel opravovat baterku a spravil sem ju. A eště ráno sem se řehtal, jak sebú  Honza prásknul ve spacáku.

                                                                                              Prokop Škrabálek

DOBRODRUŽSTVÍ V TEMNÝCH ULIČKÁCH

O 17té hodině jsme šli do klubovny. Tam jsme se dozvěděli, jak se hra
bude hrát a rozdělili jsme se do skupinek – BOBŘI A DELFÍNI. Pak jsme
se rozešli. První šli Bobři, pak Delfíni. Šli jsme hledat pána na
sídlišti. Museli jsme ho najít do 12ti minut, jinak by nám utelkl.
První ho našla skupina Bobři, pak jsme ho našli my Delfíni. Pán nám
dal obálku, ve které byl papír a na něm bylo napsané:

„NAJDĚTE JEŽKA  V KLECI“

Šli jsme cestou k temným uličkám až ke hřišti a tam na nás vybafl
vont.Pospíchali jsme na hřiště a tam jsme se schovali do křoví. Až
vont odešel, vylezli jsme z křoví a šli směrem k vodojemu. V jedné
uličce na nás vybafl zase vont. Začali jsme před ním utíkat zase
zpátky a schovali se za auto.

Došli jsme kamsi, kde jsem to vůbec neznal. Byla tam úplná tma. Na
úplně malinkých dřevěných dvířkách jsme zahlédli obrázek Ježka v kleci
a pod ním byla obálka. V ní bylo 7 mapek a napsané „BĚŽTE NA PORADU
VONTŮ“. Tak jsme tam šli a zároveň jsme tam hledali 1 klíč, ale
nenašli.

Na poradě jsme se dověděli, že za barákem 105 leží kronika, která je
zamčená na 7 zámků. Klíče najdeme podle mapek. Šli jsme hledat klíč u
hřbitova, ale taky jsme ho nenašli. Nenašli jsme ani klíč u školy. Pak
jsme šli hledat klíč na kamenité cestě a ten jsme konečně našli. Byl
na stromě. Další klíč jsme našli ve Žleboch u ohniště, tam co končí
Pohádkový les. Tam jsem ho našel já. Byl pod lavečkou.

Vydali jsme se hledat kroniku. Mysleli jsme si, že druhá skupina má
zbylé klíče. Kroniku, ale našla druhá skupina těsně před námi. Šli
jsme do klubovny, abychom se dozvěděli kolik klíčů má každá skupinka.
Obě skupinky měly dva klíče. Museli jsme jít znovu hledat ke škole.
Hledali jsme dlouho, došla tam i druhá skupina. Hledali jsme společně.
Nikam to nevedlo. Nakonec jsme zjistili, že to bylo na mapce špatně
zakreslené. Pak už jsme ho našli hned.

Nakonec měli Delfíni 3 klíče a Bobři 4. Celkově vyhráli Bobři.

Po večeři jsme hráli Bang, což mě hrozně moc baví. Pak jsme šli spát.

Ráno, když jsme se probudili, byla rozcvička. Pak jsme snídali,
uklidili a šli domů.

Moc se mi to všechno líbilo.

Mikuláš Kapsa

NOČNÍ DOBRODRUŽSTVÍ

V pátek 23.11.2012 jsme měli s turisťákem noční výlet po Nivnici.  V pět hodin jsme se sešli u klubovny. Na začátku schůzky nám Míša povykládal o Vontech a prozradil nám, že se na sídlišti pohybuje nějaký muž, který o Vontech také něco ví. Naším úkolem ho bylo najít, prý pro nás bude něco zajímavého mít. Tak jsme ho vyrazili hledat do večerní Nivnice. Když jsme ho našli, předal nám zprávu. V té zprávě bylo napsané, že máme hledat ježka v kleci. Z přiložené mapy jsme určili, že je to v ulici Zátiší.  Zamířili jsme na Zátiší. Ve zprávě bylo ještě napsané, že na nás čekají Vontové, kteří nám měli cestu k ježkovi ztížit. Nakonec jsme Vontům utekli, našli ježka a u něho ležel dopis. Radil nám, že si máme jít poslechnout poradu Vontů, a pak tam bylo napsané, že máme najít sedm klíčů ke kronice. Hledali jsme, ale našli jsme jenom tři klíče. Kroniku nakonec našla druhá skupina. Také našli čtyři klíče a truhlu. V klubovně jsme truhlu společně otevřeli a v ní byla kronika. Spolu s ní tam byly složky naší kroniky, kterou si společně napíšeme. Z každé akce máme napsat nějaké zajímavosti a své zážitky. Večer jsme hráli hry a blbli až do půlnoci. Pak už jsme byli unavení, zalezli jsme do spacáků a spali a spali. Ráno jsme si zaběhali a měli rozcvičku. Po snídani jsem uklidili klubovnu a šli domů…

Bylo to super dobrodružství, díky za něj 😀

Honza Charvát

V pátek 23.11.2012 jsme hráli noční hru Stínadla. V klubovně nám Míša povyprávěl příběh o Vontech a řekl nám, že na Sídlišti se pohybuje člověk, kterého se zeptáme: ,,Víte, kdo jsou Vontové“? Tak nám dá nějaké informace. Když jsme odešli z klubovny, tak jsme šli na Sídliště, abychom našli člověka, který nám dá informace o Vontech. Když jsme ho našli a zeptali jsme se ho, tak nám dal papír na kterém bylo napsané co máme dělat a mapku. Podle mapky jsme šli na Zátiší. Tam jsme našli kresbu ježka v kleci, u které byli další informace. Byly to dvě šifry, pět mapek a papír, na kterém bylo napsané, co máme dělat. Na papíře bylo napsané, že Vontové mají poradu u ohně a že je máme sledovat a zjistit kde je Vontská kronika. Na papíře ještě bylo napsané, že máme najít 7 klíčů. Klíče byly schované na Stržách ,u vrat domu 105 v ulici Komenského, u hřbitova, na ostrůvku v ulici Komenského, v parku pod lavičkou, u parku na stromě a u vodárny. Když jsme poslouchali Vontskou poradu, tak jsme zjistili, že Vontská kronika je v zelené bedně v domě 105 kde jsme našli klíč. Když jsme bednu našli, tak jsme ji v klubovně sedmi klíči otevřeli.

Adam Velecký

Dobrodružství v temných uličkách

V pátek 23. listopadu jsme měli sraz v 17:00 v klubovně. Nikdo nevěděl, kam půjdeme. V klubovně nám Míša vysvětlil, že máme zjistit co se děje ve Stínadlech a máme najít na sídlišti člověka, který ví něco o Vontech. Měli jsme se ho zeptat: „Víte, kdo jsou Vontové ?“ Byli jsme rozdělení na bobry a delfíny. Když jsme vyšli, rozhodli jsme se, že na sídliště půjdeme zkratkou. Když jsme došli na sídliště nemohli jsme nikoho najít, až potom nás napadlo, že se podíváme ke školce. Tam byl u brány jakýsi opilec (byl to Drob) když jsme se ho zeptali, dal nám papír, v něm byl vzkaz že máme najít ježka v kleci a mapa nivnických Stínadel. Hned jsme šli na Čupy. Tam na nás vyběhl Vont, hned jsme utěkali. Když jsme našli ve slepé uličce ježka v kleci, byl u něho vzkaz, že si máme poslechnout Vontskou radu, najít 7 klíčů a potom Vonskou kroniku. Ještě tam byla šifra, ve které bylo napsané Komenského 105. První jsme poslouchat radu. Tam jsme zjistili, že kronika je někde za klubovnou a stávala tam dřív stodola. Potom jsme hledali klíče našli jsme tři. Jeden byl na Stržách druhý byl na Hoštákoch a třetí jsme dlouho nemohli najít, protože byla chyba v mapě.

Štěpán Matěk

V pátek 23. 11. 2012 jsme hráli hru Stínadla. Nejprve jsme se rozdělili na bobry a delfíny. Potom jsme se rozešli a hledali osobu, jestli neví něco o Vontech. A měli jsme se ho zeptat „Víte, kdo jsou Vontové?“. Když jsme ho našli tak nám dal obálku s mapou. Podle ní jsme našli další obálku s mapou a podle ní jsme našli 7 klíčů (našli jsme jich jen 4). Pak jsme se vydali k ohništi a tam jsme zjistili, kde leží kronika. Zjistili jsme, že leží ve stodole baráku 105. Tak jsme se tam vydali a našli jsme ji v zelené truhle. Pak jsme se přesunuli do klubovny a tem jsme se dozvěděli že mi bobři máme 2 klíče a delfíni mají také jen 2 klíče. Tak jsme šli hledat ty ostatní klíče. Až jsme je našli všechny, tak jsme šli zpět do klubovny. Tam jsme tu truhlu otevřeli a v ní byla kniha a složka s listy a do nich budeme psat vlastní kroniku. Pak jsme v klubovně hráli hry a nakonec večer jsme šli spát.

V sobotu ráno jsme vstali a dali jsme si rozcvičku. Potom jsme pouklízeli klubovnu a šli jsme domů.

Mně se tenhle výlet moc líbil.

Tomáš Červenka (Chemik)

Sraz v 17:00 jako na začátku jsme se dozvěděli, že se po Nivnici pohybují Vontové.

Dozvěděli jsme se, že po sídlišti se pohybuje člověk, který ví něco o Vontech, kteří se pohybují po Nivnici a který měl mapu, která vedla k ježkovi v kleci. To se nám na štěstí podařilo. U ježka v kleci byla zpráva – najděte 7 klíčů a kroniku. My delfíni jsme našli 3 klíče a kroniku našli bobři.

Dobré bylo, že jedna mapa vedla úplně někam jinam. Potom jsme šli do klubovny, tam jsme si zahráli několik her na chystali si věci na spaní. Potom jsem měl záchvaty smíchu, tak jsem se napil kofoly. Ráno sem se proudil o půl páté a mosel jsem jít na záchod a potom jsem už nespal. Potom jsme všechno pouklízeli a udělali jsme si rozcvičku – 3 kolečka. Potom jsme si všechno pobrali a šli jsme dom…  😀 😀

Výlet byl super

Šimon Mikulec

Noční hra byla skvělá a velmi se mi líbila.

V pátek večer jsme se sešli u klubovny v 17:00.Kde jsme se dozvěděli kdo jsou Vontové.

Poté se zahájila hra. Měli jsme jít na sídliště a optat se někoho větou: „Víte, kdo jsou Vontové?“

První jsme se optali jednoho staršího pána ale ten nevěděl. A poté jsme viděly někoho v hnědé bundě tak jsme se ho též optali.

Dál nám obálku a v ní byla mapa do temných uliček. Kde jsme museli hledat ježka v kleci ale byla tam jedna výjimka, Vontové kteří nás chytaly a nebo nás chtěli vystrašit všelijakými zvuky. Šli jsme jednou cestou až jsme našli ježka v kleci, který byl nakreslený na zdi. Byla tam taky obálka, kterou jsme přečetli až v bezpečí. Bylo v ní sedm mapek, dále tam bylo že vontové mají radu u ohniště nad Čupy. První jsme hledali v trojúhelníku pod hřbitovem ale marně. Dále u domu číslo 105 a tam jsme hledali úspěšně. Pak v trojúhelníku Na Požáře kde jsme taky nenašli. Poté jsme šli k vodárně a na vontskou radu u vodárny jsme klíč taky našli. Dále jsme šli na Hoštáky ale tam klíč nebyl tak nám bylo jasné že už ho vzali delfíni a tak nám došlo že ho musely vzít i na stržích tak jsme šli pro kroniku o které nám řekli Vontové na radě. Byla schovaná ve stodole baráku 105, takže jsme museli jít zezadu kolem vody. Kroniku jsme sice našli, ale po ale po cestě zpátky jsme narazili na delfíny. Kroniku jsme zanesli do klubovny a Míša nám řekl, že nám chybí ještě tři klíče a že se musíme vrátit. Delfíni šli do trojúhelníku Na Požáře a jsme my šli do toho druhého trojúhelníku kde klíč po chvíli našel, Chemik. Poté jsme šli na hřbitov, kde jsme klíč hledali dlouho, ale nakonec jsme ho našli. Šli jsme zpátky a delfíni nám šli naproti, že ten klíč tam není, hledaly jsme ho všichni, ale nenašli. Liduška pak zavolala Pavlovi a ten řekl, že je v tom druhém trojúhelníku trochu víš. Ale ten našli delfíni. Pak jsme šli do klubovny a podívali jsme do truhly. Byly tam dvě kroniky. Poté jsme hráli hry a vykládali si a pak jsme šli spát. Ráno jsme klubovnu uklidili a šli domů.

Sára Drblíková

Pár fotografií naleznete ZDE.