Pohádkový les 2010 — jaký byl?

Vstupní brána do pohádkověho světa
Vstupní brána do pohádkověho světa

Letos jsme již po sedmé, za vydatné podpory kamarádů, připravili pro děti z Nivnice Podvečerně-noční pohádkový les.

Na krátké a nenáročné trase, která vedla od Starého hřiště podél řeky až ke Stržím, bylo letos deset zastavení s nejrůznějšími pohádkovými bytostmi. Ty dávali návštěvníků nejrůznější úkoly, jeden zajímavější jak druhý. Tuto trasu si prošlo 277 dětí v doprovodu 193 dospělých.

Další fotky jsou k vidění v naší fotogalerii

I přes nepříznivé počasí, které panovalo nejbližší dny před akcí, bylo v sobotu krásně slunečno. I to určitě přispělo k letošní účasti, která byla za celých 7 let nejvyšší! Všichni návštěvníci, kteří se rozhodli přijít, si mohli na vlastní kůži vyzkoušet, jak obtížně se krmí obři, co dělají Dlouhý, Široký a Bystrozraký když zrovna nezachraňují princezny, jak se žije čarodějnici v perníkové chaloupce a prohlédnout si téměř autentický hrad a jeho obyvatele.

Hrad, rytíř a bílá paní
Hrad, rytíř a bílá paní

Přípravy na letošní les zabraly desítky hodin. Na kulisách jsme začali dělat již v polovině srpna a jen tak tak jsme je stihli dokončit. Nejvíce času letos zabral obr a hrad. Spolu s Otesánkem (ten byl k vidění v roce 2009) se jedná o zatím největší kulisy.

Hlava obra
Zatím nedokončená hlava obra

Obrova hlava, která spolkla velké množství drátu, pletiva a novinového papíru, se nakonec tyčila do výšky 250cm. Abychom ji vůbec mohli vynést dveřmi ven (šírka hlavy je totiž vice jak 160cm) musela být hlava rozdělena na 3 samostatné části. Pokud byste si chtěli takovou hlavu postavit doma na zahradě, pro jednu osobu budete na to potřebovat více jak 300 hodin.

Neméně náročný byl i hrad, jehoč celková rozloha je více jak 40 m². Museli jsme vytvořit potřebné množství dřevěných čtverců o velikosti 1×1 metr. Tyto čtverce se pak spojily dohromady a namalovaly do podoby hradu, kterou jste viděli, pokud jste se přišli podívat na letošní ročník Pohádkového lesa. Čelní strana hradu měla 8 metrů na šířku a 3 metry na výšku. Věžičky po obou stranách sahaly do výšky 4 metrů. Boční stěny hradu celkem měřily další 4 metry.

Hotový hrad, zbývá ho jen složit.
Hotový hrad, zbývá ho jen složit.

Nejenom kulisám, ale i kostýmům se věnovala patřičná pozornost. Na trase jste tak mohli zahlédnou Macha a Šebestovou se svým psem Jonatánem, u mostu na vás číhal vodník Česílko a Rákosníček vítal příchozí vedle své chaloupky.

Mach, Šebestová a jejich pes Jonatán
Mach, Šebestová a jejich pes Jonatán
Vodník Česílko
Vodník Česílko
Rákosníček a jeho chaloupka
Rákosníček a jeho chaloupka

Nechyběly ani další pohádkové bytosti, jako třeba Krteček, čarodějnice ve své perníkové chaloupce, Křemílek a Vochomůrka, Dlouhý, Široký a Bystrozraký, princezny a rytíři a dokonce i Shrek s Fionou.

Do organizace celé akce se zapojilo více než šedesát lidí, ve věku od osmi do šedesáti let. Chtěli bychom jim touto cestou ještě jednou poděkovat za skvělou práci, kterou odvedli zdarma a ve svém volném čase.

Děkujeme, že jste se letos zúčastnili v rekordním počtu a už začínáme chystat Noční pohádkový les 2011!

Sponzoři:

  • Linea Nivnice a.s.
  • Podlahářství Jan Plesner
  • Kasko spol. s r.o.

Poděkování:

  • OÚ Nivnice
  • Rodina Mudrákova, Nivnice 879
  • Paní učitelce Mičkové a žákům ZŠ

Napsat komentář