Lubina 2010 – 2. den

... letadlem do Německa na Nichtbűrgerův Šestiapůlboj ...

Ráno jsme měli podle plánu odletět v 9:00 letadlem do Německa. Bohužel těsně před odletem přiletěly slečny tetičky z hygieny omrknút, jak si vedeme. S konstatováním: „Bez závad,“ po hodině a půl odletěly uvařené čtyřiatřiceti stupňovým vedrem. Stačily ovšem ještě zhlédnout náš odlet do Německa a zamávat nám.

Odlet probíhal standardně. Na celnici kontrolovali doklady policisté a úředníci. Pasy s Chipem kontrolovala dvoumetrová veverka Dále, která nezapomněla ani na hymnu: „ Chi, Chi, Chi, Chip a Dale, zákon hájí…“.

V letadle příjemně klimatizovaném už byl připravený pilot, mechanik i letušky. Povzletu se letadlo dostalo do turbulencí. Někteří začali zvracet a pilot vyskočil s padákem. Řízení se naštěstí ujali dva cestující a dokázali nakonec i šťastně přistát. Ale to už moc předbíhám. Po zmizení pilota začaly hysterické ženské šířit obrovskou paniku na palubě. Drama vrcholilo v okamžiku, kdy se v letadle objevila slepice, kterou její majitel schoval tak fikaně, že ji neohalila ani přísná letištní kontrola.

V Německu se naši cestovatelé postavili ve dvojicích na start Nichtbűrgerova Šestiapůlboje. O jeho disciplínách se více dočtete zde. Schválně si poslechněte, jak toto sportovní klání prožívali kluci Vojtěch Hacker Ondra (11 let), Ondřej Mikulec (10) a Michal Bahula (10).

● fotky z druhého dne Lubiny sú TOŤ

Napsat komentář