Lubina 2011 − 5. den

Dopoledne pátého dne bylo odpočinkové, protože jsme se ještě vzpamatovávali z Mlžných hor. Hráli jsme různé menší hry, zpívali a jen tak relaxovali. Po obědě pak ale přišel Gandalf a společně se všemi trpaslíky jsme vyrazili na další cestu.

Čekalo nás ale nebezpečí v podobě vrrků a skřetů. Gandalf naštěstí jejich útok předvídal, a proto jsme všichni stačili vylézt na stromy (dřevěná konstrukce, na kterou se vlezlo více jak 16 trpaslíků), odkud jsme proti vrrkům bojovali pomocí připravené munice (papírové koule). Nekonečným hordám vrrků a skřetů jsme nakonec unikli jen o vlásek s pomocí Gandalfových přátel — horských orlů, kteří nás na svých křídlech odnesli do bezpečí.

Štěstí ale při nás nestálo dlouho. Jakmile jsme s díky opustili orly a vydali se na další cestu, opět jsme byli napadeni menší skupinou skřetů. Gandalf je dokázal sám odlákat a zneškodnit. Sám se ale ztratil, a proto jsme museli pokračovat v cestě sami.

Při putování hustým, tmavým lesem jsme narazili na podivné stvoření, které samo sebe nazývalo Glum. Jelikož byla velká tma a my se mu nedokázali vyhnout, museli jsme dlouhé hodiny vymýšlet nejrůznější hádanky. Nakonec se ale setkání s podivným stvořením vyplatilo, protože jsme od něj získali magický prsten, který (jak doufáme) nám pomůže v naší další cestě.

Snad co nejdříve najdeme Gandalfa.