Výprava do Králov 11. 1. 2014

Kliknutím na fotku přejdete do fotogalerie.

Výlet do Králov

V sobotu 11. 1. 2014 jsme vyšli v 8:00 hodin ráno do Králov, abychom zvířatům dali do krmelce jídlo.

U kapličky jsme počkali na Báru, která zaspala. Potom jsme vylezli na rozhlednu a Míša nás vyfotil. Pokračovali jsme kolem hnojiště a větrolamu až do Králov. Zastavili jsme se u bývalé Supovy chaty, kde jsme se dozvěděli o historii a o vypálení této chaty. V okolí Supovy chaty měl být krmelec, ale ten jsme nenašli, proto jsme pokračovali až k Myslivecké chatě. Byli jsme celí od blata. U chaty jsme posvačili a vydali se ke krmelci. Každý z nás měl s sebou něco pro zvířata. Já jsem měl mrkev.

U krmelce nám Míša vyprávěl pověst o brodském rádci, kterému při obléhání Uherského Brodu, usekli hlavu. Když rádce utíkal tajnou chodbou z Brodu před vojáky, zrádce to vojákům pověděl a ti mu v Královech usekli hlavu.

Pak nám Míša ukázal místo, kde dřív stával kostel, než ho nějaký král nechal zbourat. Ještě jsme se dozvěděli, že ze stromů, které byly vykáceny v Královech, jsou schody v nivnickém kostele.

Když jsme se vydali do Nivnice,tak  nám Míša ukázal místo, kde měl jako kluk postavený bunkr.

Byl to moc hezký den a nejvíc se mi líbila hra na schovku při cestě domů. Nejhorší bylo umývat ty zablácené boty, ale stálo to za to.

 Prokop