Lubina 2009 … DEN 3.

téma dne – OHEŇ
tábor TOM Nivnice a lidí z Bělé nad Svitavou
v syžetovéj, mediální aj muzikantskéj spolupráci s Nivničkú
a s celotáborovú hrú: O bohyni a zbojníkoch

výprava do kraja
neděla 9. srpna 2009 … tábořiště Lubina, slovenská strana Bílých Karpat

 balóny ... 9.8.2009 ... foto: Jiří Miškar
 den třetí - plán ... 9.8.2009 ... foto: Jiří Miškar

Další ingredience pro bohyňu do lektvaru, který zničí zbojníky je – OHEŇ.

I naše milé bohyně musejí udržovat krok s dobou. Lidi již nebaví je neustále navštěvovat a chtěly by je mít, jak se tak říká, víc po ruce. Proto si bohyně Vilemína pořídila mobil!

Cílem této hry bylo poslat bohyni SMSku.Strategická běhací hra družstev. Úkolem bylo napsat a odeslat SMSku tak, aby družstvo získalo co nejvíce bodů. Na konci dostanly děti od bohyně další pokyn. Tím byla obálka se symbolem sovy a plamene (pro každou družinu jedna) s návodem jak bohyni přivolat, což jsou prázdné listy, na kterých byly napsány pokyny neviditelným inkoustem.

Po krátkém meditovám nad tím, co znamenají nepopsané listy papíru a znaky na obálce (je to vzkaz „Přemýšlej! S láskou Bohyně Ohně Vilemína“ 🙂 někoho napadlo jeden list papíru zahřát a tak objevil část zprávy, ze které se vyklubaly pokyny pro přivolání Bohyně Ohně. Zpráva je napsána neviditelným inkoustem a zobrazí se až po zahřátí, obsahuje pokyny pro stavbu fakule, balónu a kdy a kde jej vypustit pro přivolání.

Aby bylo možné přivolat pomocí horkovzdušného balónu bohyni, musí každá družina pomocí fakule dopravit na místo vypouštění oheň, dále palivové dříví (nasbírané při dělání fakulí a balónů) a samozdřejmě balón. Po vypuštění jim bohyně oznámí, kde se nachází další loupežník.

● jura & vlasti ●

● fotky z třetího dňa na Lubině sú ZDE
● video z třetího dňa je
TADYK

Napsat komentář